Adatkezelési tájékoztató

Egyesületünk életében is fontos kérdés a személyi adatok védelme. Ez az Adatkezelési tájékoztató azt ismerteti, hogy hogyan védjük a személyes adatokat, amivel a hatályos GDPR szabályoknak felelünk meg.

Adatkezelő adatai:

Név: Szegedi Búvárok Ismeretterjesztő és Rekreációs Sportegyesület

Cím: 6727 Szeged, Sólya utca 30

Nyilvántartási szám: 06-02-0003652

Adószám:19365620-1-06

Bankszámlaszám: 10700062-74535288-51100005

Adatkezelő személye: Marschalek Tamás, az Egyesület Elnöke

Telefonszám: +36-20-515-0243

Email: info@szegedibuvarok.hu

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató irányelveink

Működésünk során nem gyűjtünk személyes adatokat, nem tároljuk, nem kezeljük ezeket és nem adjuk ki harmadik félnek. A honlapon vagy email-en történt megkeresések, egyeztetések lezárulta után a levelezést töröljük. A honlap szervere tűzfallal, vírusvédelemmel és hacker-támadásokkal szemben védett. A levelezések a szegedibuvarok.hu domain-ből két lépcsős azonosítással érhetők csak el, így ezek biztonsága garantáltnak tekinthető. Amennyiben a kapcsolat email-címe személyes adatot tartalmaz, úgy ez a fentiek alapján a levelezés időtartamára a levelező szerveren megtalálható, melyet a beszélgetés végén törlünk.

Egyesületi tagi nyilvántartás

Egyesületünkhöz a tagdíj befizetésével lehet csatlakozni. Adatkezelési tájékoztatónk fontos része a tegi nyilvántartás.Tagjaink a csatlakozás során két adatot kell megadjanak a nyilvántartásba vételhez. A nevüket és a kapcsolattartási email címüket. A nevük szerepel a digitális tagsági kártyán valamint az azonosítás miatt szükséges. A kapcsolattartási lehetőség fenntartáása érdekében tartjuk nyílván az email címet. Ezen a csatornán küldjük ki az info@szegedibuvarok.hu email címről a közgyűlési meghívót és egyéb tájékoztatást az egyesület életével kapcsolatban. Kizárólag erre a célre használjuk az adatokat. 

A nyilvántartás rendszere

A tagi nyilvántartás az Egyesület Elnökének számítógépén egy adatbázisban található. A tagok nevét és email címét tartalmazza a fentiek alapján, valamint a belépés és az érvényesség dátumát. Amennyiben egy tag nem hosszabbítja meg a tagsági viszonyát, akkor törlésre kerül ebből az adatbázisból. Amikor meghosszabbítja, az érvényesség dátuma hosszabbodik meg. Az adatbázist tartalmazó számítógép bekapcsolási jelszóval védett, aktív tűzfallal és vírusvédelemmel ellátott. Ezek folyamatos naprakészségéről az Egyesület Elnöke gondoskodik. Ahogy irányelveinkben megfogalmaztuk az adatokat nem adjuk ki harmadik félnek. 

Email-es megkereséseink során a tagoknak titkos másolatban küldjük ki a meghívásokat, tájékoztatásokat, így az email- címlista a tagok előtt is védve marad. Név és email-cím nyilvántartása nélkül nem lehetséges taggá válni, hiszen a közgyűlési meghívót nem tudjuk kiküldeni. Tekintettel arra, hogy a természet védelmét fontos szempontjak tartjuk, a papír alapú nyilvántartást, működést kizárjuk. Csakis digitális formában tartunk nyilván adatot és küldünk ki értesítéseket, tájékoztatókat. 

Adatvédelmi incidens

Adatvédelmi incidens nyilvántartására is a fentiekben leírt adatbázis használjuk. Ebben került kialakításra egy nyomtatvány erre a célra. Ebben rögzítjük az esetleges incidenseket a szükséges részletességgel.

Még több információ rólunk:

Scroll to Top