CSR

Társadalmi felelősségvállalás, társadalmi szerepünk, helyünk, létünk. Hívjuk bárhogyan is, nem egy lakatlan bolygón, mindentől és mindenkitől elkülönülve végezzük tevékenységünket. Ezen az oldalon amolyan hitvallás szerűen megpróbáljuk összefoglalni, hogy hogyan látjuk magunkat, mit gondolunk magunkról, és miért tevékenykedünk ebben a bonyolult világban. 

Szegedi Búvárok Ismeretterjesztő és Rekreációs Sportegyesület alapadatok

Egyesületi formában működünk. 

Nyilvántartási számunk: 06-02-0003652

Adószámunk:19365620-1-06

Bankszámlaszámunk: 10700062-74535288-51100005

Az egyesület célja a könnyűbúvár sport tevékenység népszerűsítése, a könnyűbúvár sport gyakorlásához szükséges feltételek megteremtése, a könnyűbúvár sport minél szélesebb körben történő megismertetése, valamint a könnyűbúvár sport utánpótlás nevelése, a könnyűbúvár sport oktatása, szabadidős tevékenységként való elterjesztése.
Az egyesület további céljának tekinti a sportolás fontosságára való figyelem felhívást, az idősek egészségmegtartásának elősegítését. 

Tagjai részére, valamint az egyesület szolgáltatásait igénybe vevők részére minőségi sport és szabadidősport szervezését tűzte ki célul. Az egyesület kiemelt feladatának tekinti a nevelési-, oktatási-, ismeretterjesztési tevékenységben való részvételt. További cél hozzájárulni a sporttal foglalkozók személyiségének pozitív irányú fejlesztéséhez, tanításukhoz és az egyéniségük megerősödéséhez, valamint a környezettudatosság terjesztéséhez, így a környezetvédelem fontosságának tudatossá tételéhez, különös tekintettel a vízi élőhelyekre. 

Társadalmi szerepünk

Mi, búvárok elkötelezett természetvédők vagyunk. Talán azért, mert a vízalatti érzékeny élővilág sokkal sérülékenyebb és a pusztulás jelei már egyértelműen látszanak. Az emberi tevékenység, a túlhalászat, a szemetelés, a tengerek kizsákmányolása mára elpusztította az élővilág nagyobbik részét. Minden fórumot megragadunk, hogy felhívjuk a figyelmet a problémákra és rávilágítsunk a védelem szükségszerűségére. Sokszor halljuk, hogy ugyan mit is tehetne egyetlen ember, hiszen csak csepp a tengerben. Igen, pontosan. A tenger cseppekből áll.

Csepp a tengerben Szegedi Búvárok

Társadalmi küldetésünk a természetvédelem

Szerencsére hívnak bennünket beszélgetésekre, előadásokra. Mindig nagy örömmel teszünk eleget a meghívásnak. Legutóbb Szarvason jártunk a Városi Könyvtárban egy rendezvénysorozat részeként. A helyi televízió híradója a következő anyagot készítette.

Kapcsolataink más szervezetekkel

Meghívtuk a Bay Zoltán Nonprofit Kft. dolgozóit egy bemutató merülésre. Néhány bátor kolléga elfogadta a kihívást és meglátogatta a vízalatti világot. Klassz volt, örülünk, hogy itt voltatok, szuper, hogy mindannyian jól éreztük magunkat!

Elkötelezettek vagyunk a környezetünk megóvásáért, az emberiség öko-lábnyomának csökkentéséért. Teszünk a természetes környezet megóvásáért. Együttműködő partnerünk a Domicil Ingatlaniroda.

Ismeretterjesztés

Elsődleges fontosságúnak tartjuk a fiatalok tanítását. Megmutatni nekik, hogy ami nem látszik, mert a vízbe dobta valaki, még ott van. Szeretnénk megértetni, hogy nem végtelen a bolygó erőforrása. Meg kell menteni a Földet, de nem ezért, mert a Föld elpusztulna. Dehogy. Ő prímán meglesz akkor is, amikor számunkra már lehetetlen lesz az élet rajta. Nem más bolygókon kellene keresni az élet lehetőségét, hanem ezen megtartani, amin élünk. Előadásainkon egy-egy érdekes témát járunk körbe. 

Társadalmi szerepünk

Mindig nagy örömmel jelenünk meg közösségekben, ahova hívnak bennünket. Szívesen mesélünk a búvárkodásról, mutatjuk meg, magyarázzuk el a felszerelés használatát. Megmutatjuk a víz alatti világot, annak csodáit.  Különösen nagy jelentőségűnek tartjuk, amikor segíthetünk azzal, hogy boldogabbá tehetjük egy napjukat. Ez történt a Napos Oldal a Sérült emberekért Alapítvány nyári táborában, ahol előadást és bemutató búvármerülést tartottunk. A viszonzásul kapott sok nevetés, szeretet, ölelés a mi napunkat is megédesítette. Az alábbi filmen megtekintheted, milyen volt ez az esemény.

Ha szeretnél részt venni ilyen rendezvényeken, vagy csak megismernéd a víz alatti világot, csatlakozz hozzánk, legyél búvár!

Scroll to Top