Búvártanfolyam, búvároktatás? Miért csináljuk? Ez az elhivatottságunk. Folyamatosan fejlesztjük magunkat a búvárkodás, búvároktatás területén. Így van mit átadnunk a leendő búvároknak. Több oktató és merülésvezető tevékenykedik a csapatunkban. Gyere és legyél búvár! Ha már búvár vagy fejlődj tovább!

Búvároktatás, búvártanfolyam

A búvároktatás, búvártanfolyam oldalon a búvárkodással kapcsolatos változatos tudásanyag található a búvártörténelemtől és nemzetközi búvártanfolyamtól kezdve a különböző szakbúvár tanfolyamokon át, egészen a víz alatti filmezésig. Ha érdekel a búvárkodás és azon gondolkodsz, hogy hogyan kellene belevágni, a legjobb helyen vagy. Olvasd át az oldalt és válassz búvártanfolyamaink közül!

Szegedi Búvárok búvároktatás hínárerdő

Búvártanfolyam

A búvárkodás tudománya, illetve a vele kapcsolatos ismeretek szinte végtelenek. A tudás megszerzésének a gátja csupán maga a tanuló. A Szegedi Búvárok közössége két oktatóval és több merülésvezetővel elég messzire el tudja kísérni a jövő búvárait az általuk választott úton.

Búvároktatás tengeri sárkány

Vannak természetesen alapvető szabályok melyek betartása szükséges ahhoz, hogy biztonságosan merülhessünk. A víz alatti létezés fizikája, a gázok viselkedése, az emberi test működése és mindezek elméleti ismerete az első lépcső. A felszerelés használatának elsajátítása és az elméleti ismeretek gyakorlatba ültetése után van lehetőség oktatói felügyelet mellett kimerészkedni a nyílt vízre.

Oktatóink

Király Attila CMAS 2*-os búvároktató. Hatalmas tapasztalata és türelme mindig átsegíti a tanulókat a nehézségeken, bizonytalanságokon. A következő szinteket oktatja:

  • Kezdő búvár
  • Haladó búvár
  • Merülésvezető
  • Éjszakai szakbúvár

Attila imád bogarászni. Ha magyarországi merülőhelyről van szó, ő biztosan megtalálja a pontyokat, süllőket. Tengeren a szinte láthatatlan, rejtőzködő élőlényeket is észreveszi. Ő fedezi fel a bebújókat, öblöket, lagúnákat. 

Király Attila korallok közt

Amikor vele merülsz, nyugodt, lassú, lebegős, libegős élményre számíthatsz és tuti találtok valami érdekeset.

Marschalek Tamás CMAS 1*-os búvároktató. Lelkesedés, alaposság,  pontosság jellemzi. A következő szinteket oktatja:

  • Kezdő búvár
  • Nitrox szakbúvár
  • Szárazruhás szakbúvár
  • Haladó búvártechnikák szakbúvár
  • Elsősegély nyújtó és újraélesztő
  • Oxigénadó

Tamás sem kapkodó idegbeteg a vízalatt. Mindig nála van a kamera, szeret filmezni. Közben természetesen odafigyel a csoportra is. 

CMAS búvártanfolyamok

Hogyan oktatunk? Búvároktatás.

Kis csoportos foglalkozás keretében modern tankönyv, szemléltető anyagok segítségével kerül átadásra az a tudás ami elengedhetetlenül szükséges a víz alatti világ biztonságos felfedezéséhez. CMAS búvároktatási rendszerben tanítunk.

Törd át a falat és nyiss egy új világra!

Törd át a falat! Búvároktatás!

További információkhoz kattints a Búvártanfolyamok menüpontra, ott részletes leírásokat találsz a tanfolyamokról. Ha szeretnél Te is búvár lenni, keress bennünket bármelyik elérhetőségünkön és jelentkezz kezdő búvárképzésünkre vagy válassz haladó tanfolyamaink közül.

Búvároktatás, oktatási rendszerek

Az 1930-as években a kedvtelési célú szabadtüdős és készülékes búvárkodás bölcsője kétségkívül Franciaország mediterrán partjainál ringott. Jacques-Yves Cousteau és Emile Gagnan 1943-ban elkészítik az első automatikus működésű önálló légzőkészüléket.

Cousteau Aqualung

CMAS: Confederation Mondiale des Activities Subaquatiques – Vízalatti Tevékenységek Világszövetsége, mára Búvár Világszövetség. Alapítás: 1959 Első elnöke Jacques-Yves Cousteau

1960: A CMAS elsőként dolgozza ki az oktatási és minősítési rendszerét, nemzetközi kézjelzéseket alakít ki amelyeket idővel más oktatási szervezetek is átvesznek.

Cousteau CMAS búvároktatás szeged

Történelmi jelentőségű filmek

Jacques-Yves Cousteau volt az a személy aki kutatásai és filmjei révén először mutatta meg a vízalatti világ csodáit a széles közönségnek. Első filmje a Csend világa volt 1956-ban.

Úttörő szerepe volt a búvárkodás fiziológiájának megismerésében és a határok felismerésében. Egy ilyen kísérletet mutat be az 1964-es Sötétség birodalma, mely az emberek vízalatti életének lehetőségeit kutatja.

Harmadik és egyben utolsó egész estés dokumentumfilmje amiatt is különleges, hogy a legendárium szerint itt vette észre a környezetszennyezést. Megdöbbenve tapasztalták, hogy a csizmájuk olajos nyomot hagy a hófődte tájon. Rájöttek, hogy a Calypso milyen olajos, zsíros, szennyező. Szívbemarkoló élmény felfedezni, hogy ami természetes velejárója az életünknek, az milyen környezetkárosító.

75. születésnapjára készült ez a dokumentumfilm, mely az addigi munkásságát mutatja be.

Búvároktatás, búvártanfolyam kiválasztása

A tanfolyamokat valamely búvárszervezet előírásai szerint bonyolítják le az egyes iskolák, ezért vannak bizonyos különbségek a különféle alapfokú tanfolyamok között, de mivel az alapvető élettani, fizikai és egyéb ismeretek megegyeznek, ezért pusztán az oktatási rendszer alapján nem szerencsés különbséget tenni tanfolyam és tanfolyam között.

Szegedi Búvárok, bohóchalak, búvároktatás

Azt javasolják, hogy a tanfolyamot kínáló oktatókat végigjárva, felkészült és szimpatikus oktatót kell választani, nem pedig búvárrendszert. Búvártanfolyamot tehát a személyes igényeinknek megfelelően egy alkalmas oktatóval válasszuk ki. A Szegedi Búvárok csoportjában hisszük, hogy minden igényt kielégítő, magas szintű búvároktatást valósítunk meg. Válassz bennünket. Keress bármelyik elérhetőségünkön.

Búvároktatás legyezőkorall

A kedvtelési búvár több speciális merülési típus ismereteit sajátíthatja el különféle tanfolyamokon, így megismerkedhet a mélymerülés, a barlangi merülés, a roncsmerülés, stb. alapjaival. A búvártevékenységek minden ágát (kedvtelési búvárkodás, búvársport, tudományos munka, stb.) igyekszik összefogni a CMAS, a búvárok világszövetsége.

Búvároktatás kezdő tanfolyam kártya

A CMAS saját búvároktatási rendszerében is képez kedvtelési búvárokat. A magyarországi búvártevékenység szabályozásában jelentős szerepe van a Magyar Búvár Szakszövetségnek (MBSZ) is, ami a CMAS tagszervezete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top