Magyarországi merülőhelyek

A magyarországi merülőhelyek sokszor különleges élményt nyújtanak. Kell természetesen hozzájuk kicsit nagyobb érdeklődés, tudás és tapasztalat. Részint a tengeri körülményekhez képest csökkent látótávolság miatt. Ezen sokat javíthatsz megfelelő lebegéssel és uszonyozással. Részint pedig a nagyobb tudást igénylő zárt téri merülések miatt. Jó hír, hgy ezeket a kihvásokat is előnyünkre tudjuk változtatni. 

Végezz nálunk haladó tanfolyamot, és haladó búvártechnikák szakbúvár tanfolyamot, és minden tudás birtokában leszel ahhoz, hogy felfedezd a hazai merülések csodáit. Ezek a merülőhelyek tartalmas élményeket nyújtanak! Csatlakozz hozzánk ezekre a kalandokra! Ebben a bejegyzésben az általunk látogatott helyeket mutatjuk meg. 

Magyarországi merülőhelyek

Dorog

Két búvárbázis is működik. Mindkettő kényelmes feltételeket biztosít a búvárkodáshoz. Pontyok, harcsák, csukák, egyéb kishalak láthatók. Vízalatti kötélpálya segít a látnivalók megtalálásában. A természetes környezet mellett mesterségesen kialakítottt látványosságok várják a búvárokat. Ideális terep kezdő búvároknak is. Haladó búvártanfolyamunk és szakbúvár tanfolyamaink számára is ideális terep. Tájolás, haladó búvártechnikák, tájékozódás, szárazruhás tanfolyam helyszíne lehet. 

Ecséd

Nincsen búvárbázis, mindent vinni kell. A tó partján lehet öltözni a füvön. Mosdó, WC és büfé szolgáltatás érhető el. Csónakkal visznek át a túloldalon található mélyebb részre. A felső 8-10 méter nedves ruhában merülhető, lejjebb szárazruha ajánlott. A merüléseket szervező, felügyelő személy kedvessége kiemelkedő, szakmai tudása, hozzáértése mindig élménnyé teszi az itteni merüléseket. Köszönet neki! 

Az öltözéshez közelebbi oldalon sekélyebb. Itt van egy trepni is az oktatáshoz, így kezdő tanfolyam megtartására is alkalmas. Harcsák, süllők, rákok és egyéb apróhalak láthatók a vízinövények közt. A látótávolság változó. Haladó tanfolyamaink számára is ideális terület.

Magyarországi merülőhelyek: kőbányai pincerendszer

Különleges merülési helyszín az elárasztott folyosókon a kristálytiszta vízben merülni. Ez már nem kezdő szint. Haladó búvárok, szárazruhában, haladó búvártechnikák szakbúvár tudással látogathatják. Nem mindennapi élmény, a magyarországi merülőhelyek mezőnyében, de világviszonylatban sem. 

Lőkösháza

Homokbánya tó. Alapvetően horgászok használják, de amikor szabad egy horgászállás, merülhető. Nagyon kényelmes helyszín. Faház, móló kiépítve. A látótávolság változó. Folyamatosan termelik, így sokszor inkább rossz. Kezdő szinttől merülhető. Érdemes ellátogatni erre a merülőhelyre is. Csukák, hatalmas pontyok, süllők, egyéb halak láthatók.

Molnár János barlang

Igazi különlegesség és búvár csemege. Budapest alatt húzódik a méltán világhíres barlangrendszer. Ez már csak barlangi végzettséggel merülhető. Szerencsére kialakítottak több intro útvonalat, ahol a megfelelő tudással rendelkező rekreációs búvárok is betekintést kaphatnak ebbe a lenyűgöző világba. Pontosan erre jó például az általunk is oktatott CMAS Haladó búvártechnikák szakbúvár tanfolyam. Olyan tudást ad, amivel meglépheted ezt a merülést is. A magyarországi merülőhelyek egyik ékköve.

Magyarországi merülőhelyek: Rudabánya

Mesebeli helyszín, kristálytiszta és jéghideg víz. Hat fokos források táplálják. Amikor beleúszol egy ilyenbe, bizony bentreked egy pillanatra szusz. Észnél kell lenni nagyon. Mély, változó hőmérséklet, vízalatti akadályok. Semmilyen infrastruktúra nincsen. A part megközelítése is nehézkes. 

Magánkézben van, a tulajdonos engedélyével merülhető. Mi voltunk többször is, érdemes meglátogatni. Szigorúan szárazruhás, haladó szintű merülés. Csuka, apróhalak, harcsák várhatók. Még hogy a magyarországi merülőhelyek unalmasak!

Tatai Fényes források

A Magyar könnyűbúvárkodás bölcsője. Ma ismét régi fényében ragyog köszönhetően az elhivatott áldozatos munkának. Remélem még sokáig így marad. Összesen négy tó merülhető. Érdemes többször is ellátogatni ide. Télen is merülhető a 22-23 fokos forrásoknak köszönhetően. Kezdő szinttől ajánlott merülőhely. Kialakított bázis, mosdó, WC. Csuka, pontyok, egyéb apróhalak bújkálnak az átokhínárral, valiznériákkal és vízitökkel benőtt tavakban. 

A források játéka pedig egyszerűen felejthetetlen élményt ad. A magyarországi merülőhelyek királynője!

Tisza-tavi Ökocentrum

Nagy ritkán, de időnként megadatik a lehetőség erre is. Az óriás akváriumban merülni tényleg nagyon, nagyon különleges élmény. Együtt úszni a tokhalakkal, a hatalmas vizával csodálatos. Sok utánjárással lehetséges oda bejutni. Nagyon komolyan haladó búvároknak! Elfogadhatatlan bármi károkozás, bármihez hozzáérni, felkavarni a vizet. Szóval ismét azt kell írnom, hogy CMAS Haladó búvártechnikák! Ez nem a reklám helye, hanem az egyedülálló hely védelme!

Vadna

Meghívásra látogattuk meg a vadnai bázist. Pont akkor elég rossz volt a látótávolság. Elmondás alapján máskor nagyon szép. Majd visszamegyünk és megnézzük. A kiépített bázis kényelmes, minden igényt kielégít. 

Gyékényes

Egy hosszú hétvége alatt látogattuk meg a gyékényesi kavicsbánya tavat. A tó csodálatos környezetben található. Könnyen megközelíthető a búvárbázisról. Nagyszerű látótávolság fogadott. Sajnos az élővilág nem tűnik nagynak, az elsüllyesztett műtárgyak köré csoportosulnak. Út közben érintettük a szigetvári várat és a gemenci erdőt is. A videóban a teljes kirándulást tekintheted meg. 

Magyarországi merülőhelyek?

Szerintem egyértelműen igen! Érdemes itthon is merülni. Sokat tanulhatunk belőle, tapasztalatokat gyűjthetünk, élményeket szerezhetünk. Vannak helyek, amelyek valamilyen magasabb szintet követelnek meg. Ilyen például a fentebb sokat emlegetett Haladó búvártechnikák. Remélem a fenti felsorolás alapján már egyértelmű, hogy vannak nagyszerű magyarországi merülőhelyek!

A merülőhelyek nagy részét többször is meglátogatjuk, meglátogattuk. Minden évben szervezünk kirándulásokat belföldi merülésekkel. A többi videó eléréséhez keresd fel Youtube csatornámat és kérlek iratkozz fel. A szervezett kirándulásokról a Facebook csoportunkban tájékozódhatsz, illetve ha megadod az email-címed, felveszünk a levelező listánkra és küldünk értesítést.

Új magyarországi merülőhelyek?

Tudsz egy jó helyet? Kérlek javasolj merülőhelyet, ahol még nem voltunk és szerinted jó. Szólj hozzá itt, vagy keress bármelyik elérhetőségünkön! Magyarországi merülőhelyek!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top