Bemutató búvármerülés

A bemutató merülés során kipróbálhatod, hogy milyen a víz alatt lélegezni. Megtapasztalhatod, hogy milyen búvárkodni. Biztonságos, védett környezetben fedezheted fel a légzőkészülékes merülést.

bemutató merülés

Elméleti alapok

A víz alatti létezést a légzőkészülék teszi lehetővé. A bemutató búvármerüléshez egy egyszerű készüléket használunk. Az összeállítás során a könnyű tömegre és az egyszerűségre törekedtünk. Mégis, mivel a búvárkodást technikai sport, szükséged lesz egy kis felszerelés ismeretre. 

A merülés előtt bemutatjuk a felszerelés használatát, elmondjuk a már 1 méteren is jelentkező fizikai jelenségeket, és átbeszéljük az alapvető kézjeleket. Kiválasztjuk a megfelelő búvármaszkot és uszonyt a merüléshez. Megbeszéljük, hogy melyik medencében, hogyan megyünk a víz alá. Ez a rész általában 30-40 perc.

Bemutató búvármerülés palackok

A bemutató merülés

Amikor mindent megbeszéltünk, kipróbáltunk, megközelítjük a medencét. Mi a melegvizes, 1 méter mély tanmedencét javasoljuk, de ha mélyebbre mennél, használhatod az úszómedencét is. Arra is van lehetőség, hogy két merülést teszel. Az elsőt a sekélyben, a másodikat a mélyebb medencében. 

A kiválasztott helyszínen rád adjuk a légzőkészüléket, felveszed az uszonyt és a maszkot és merülésvezetővel vagy oktatóval párban megkezdjük a merülést. A víz alatt a megbeszélt kézjelekkel tudunk kommunikálni. Maga a beöltözés és merülés 15-20 perc. Így a bemutató merülés összesen körülbelül egy óra. Nézd meg a következő videót!

Igazán különleges lehetőség, amikor a Vörös-tengeren tudunk ilyen bemutató búvármerülést tenni. Természetesen mindig örömmel teljesítjük a kíváncsi és bátor érdeklődők kérését. Sőt sokszor fel is ajánljuk, mert nem biztos, hogy közismert, hogy van ilyen lehetőség. A következő videón egy ilyen merülés néhány pillanata látható.

Ha kipróbálnád a búvárkodást egy ilyen bemutató merülés keretében, keress bármelyik elérhetőségünkön!

További búvárkodással kapcsolatos tartalmainkhoz keresd fel Blog oldalunkat!

Videós tartalmainkhoz látogasd meg Youtube csatornánkat!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top