Életmentő Hősök Törökországban

Nem búváros téma, de ide kívánkozik!
A magyar hősök között három szegedi HŐS!
12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a három szegedi tűzoltót – név szerint Tátrai Jánost, Maróthi Róbertet és Süli Csabát – is soraiban tudó HUNOR mentőszervezet csapata a romok alól Törökországban!
Büszkeséggel tölt el, hogy Csaba Süli a Szegedi Búvárok csapatának tagja!
Életmentő hősök

Köszönjük a helytállást Srácok!

A katasztrófavédelem HUNOR Mentőszervezete (Heavy Urban Search And Rescue Team) ötvenfős, a mentőszolgálat szakembereivel kiegészülő mentőcsapattal és két keresőkutyával segíti jelenleg is a kutatómentést a földrengés sújtotta Törökországban. A hivatásos tűzoltókat a katasztrófavédelem hétfőn este indította útnak, a csapatot szállító honvédségi repülőgép az esti órákban szállt fel Budapestről.

A Hunor mentőszervezet tagjaként három Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltó is végzi a mentéseket Törökországban. A legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak folyamatosan tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.


Életmentő hősök

Tátrai János alezredes az megyei katasztróavédelmi igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, emellett már évek óta a Hunor csapatvezető-helyettese. Számos képzésen vett részt, több olyan nemzetközileg is elismert végzettsége van, amelyeket a mentések során kiválóan hasznosít.

Maróthi Róbert főtörzsőrmester 2001 óta hivatásos tűzoltóként szolgál a szegedi laktanyában, 2019 óta különlegesszer-kezelőként végzi a mentéseket. Megalakulása óta tagja a HUNOR mentőszervezetnek, annak minden gyakorlatán és mentésén részt vett az elmúlt években. 

Süli Csaba százados 2000 szeptemberében szerelt fel a tűzoltókhoz. A szegedi laktanyában volt tűzoltó, majd a szegedi főügyeleten látta el szolgálati feladatait. 2019 augusztusa óta a Csongrád-Csanád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tagja.

Forrás: Frisshirek.hu

Hunor mentőcsoport
Életmentő hősök Törökországban

1 thought on “Életmentő Hősök Törökországban”

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top