Szakbúvár tanfolyamok

Többen kérdezték, hogy mire jók a szakbúvár tanfolyamok. Főleg annak tükrében, hogy büszkén hírdetjük, hogy a CMAS búvároktatási rendszerében egy-egy alaptanfolyam sok elméleti és gyakorlati tudást ad. Járjuk ezt egy kicsit körbe.

Szakbúvár, specialitás az Alaptanfolyamokban

A szakbúvár képzettség be van építve a tanfolyamokba. Ez pontosan így van. A haladó tanfolyam része például az éjszakai búvár képzés, vagy a víz alatti navigáció. Ezek más búvároktatási rendszerben specialitások. A hajóról merülés, vagy az áramlatban merülés szintén specialitás, de a CMAS kezdő tanfolyam része.

Más búvároktatási rendszerek másként tartják helyesnek a búvárok fejlődését, tanulását segíteni. Ők azt gondolják, hogy kisebb lépésekben érdemes haladni. Talán úgy könnyebb egy-egy szintet meglépni. Ezért szedték szét kisebb részekre a búvárkodás tudományát és lett sok specialitás.

Szárazruhás szakbúvár

Szakbúvár vagy specialitás?

A szakbúvár minősítés a mi szemléletünkben több, mint egy specialitás, bár a fogalom nem biztos, hogy azonnal adja magát. A szakbúvár minősítés olyan további, nagyon hasznos tudást ad, ami túlmutat egy egyszerű specialitás keretein, és méretét tekintve megérdemel egy külön tanfolyamot.

Nem akkora tanfolyamot mint egy alapképzés, de saját elmélettel és gyakorlattal rendelkezik fontossága okán. Ilyenek a Szárazruhás szakbúvár, a Nitrox szakbúvár vagy a Haladó Búvártechnikák szakbúvár tanfolyamaink, hogy csak a legkedveltebbeket soroljam.

Vintage búvár

Nyilvánvalóan az összes körülményre nem lehetséges felkészülni, de búváriskolánk az alaptanfolyamok és a szakbúvár tanfolyamok segítségével megpróbálja. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek a tanfolyamok nem öncélúak.

Kezdő búvártanfolyam

Hitvallásunk szerint a biztonságos merülés három pillére az elméleti tudás, a gyakorlati tapasztalat és a megfelelő technikai felszerelés. Ezen három pillér garantálja, hogy a búvárkodás veszélyeit minimálisra csökkentsük és az élményt növeljük. Így válik a víz alatti látogatásunk nyugodt, boldog időtöltéssé. Sajnos ennek az is az ára, hogy sem az alap tanfolyamainkat, sem a szakbúvár tanfolyamainkat nem tudjuk a konkurensekhez képest hasonló rövid idő alatt, és az általunk elégnek gondolt gyakorlatnál kevesebbel, vagy a megfelelő szint elérése nélkül teljesítettnek tekinteni. 

Cél, ráfordítás, érték

Mi nem csak minősítési kártyát, hanem tudást szeretnénk adni. Azt szoktuk mondani, hogy ha csak kártya kell, tudás nélkül, akkor válassz másik búváriskolát. Ha a tudásért jöttél, akkor jó helyen jársz. Annak viszont ára van. Bele kell tenned tanulást, törődést, gyakorlást. Nem a legkényelmesebb út, de a végén annál édesebb a siker, az elért eredmény.

harminc méteres merülés

Búvároktatással kapcsolatos további tartalmakért keresd fel oldalunk Búvároktatás szekcióját, vagy olvasgass a blogban részletesen a tanfolyamokról.

Búvárkodással kapcsolatos videós tartalmakhoz látogasd meg Youtube csatornámat.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top